2018. január 15., hétfő

Húsvétkor Karácsony?

Doktor – Mondd, kedves jós nővérkém, lehet, hogy idén Húsvétkor Karácsony lesz?
Professzor – Hát nagyon remélem, hogy lesz Karácsony, ép és egészséges, csak azt nem látni még tisztán, mitől lesz nagyon-nagyon szomorú? Attól, hogy ő lesz Magyarország következő miniszterelnöke, vagy attól, hogy mégsem…
Kapitány – De ki ez a Karácsony? Már kezdek bajban lenni az új ifjú titánok seregével. És kinek a miniszterelnök-jelöltje.
Professzor – Ne szégyenkezz, bátor kapitányunk. Valóban sokan vannak, és jönnek újabbak és újabbak. Kubatov legyen a talpán, aki ezeket mind feljegyzi. Nem beszélve, hogy Karácsony jelöltségével kapcsolatban egészen ellentmondásos információk keringenek. Az ATV azt terjeszti, hogy a fent nevezett a Fidesz és a Párbeszéd jelöltje. Molnár a Gyula pedig úgy nyilatkozik, hogy Karácsony az MSZP és az Együtt együttes jelöltje. Ugyanakkor Gergő (ő a Karácsony) előző pártjából egy magát felfedni nem kívánó informátorom azt állítja lélekben liberális, de még a szíve is, ezek mind hozzájuk húzzák majd.
Doktor – Szókimondó beszédén is érezni ezt.
Mester – A mostani bonyolult szituációban semmilyen potenciálisan latens kombinációt nem szabad kihagyni a számításból. Két sötét ló látszik érdekelt az ellenzéki térfél kisöprésében, hogy maguk rendezkedjenek be oda. Akkor meg a háttérből Karácsony miért ne lenne a KDNP és a Jobbik – akaratlan? – szálláscsinálója?
Kapitány – Praktice?
Mester – Igen, kedves kapitányunk, praktice. Vagy defacto, ha akarod… Mellesleg ez a miniszterelnökjelöltösdi hihetetlenül infantilis játék. Nem szórakoztat.
Kapitány – Jó, de akkor eldöntetlen marad, hogy Karácsony kinek a jelöltje?
Professzor – Az! De lehet róla szavazni, hátha ez eldönti a kérdést. Írd le magadnak a linket, diktálom: http://host1.easypolls.net/poll.html?p=5a58ba50e4b0bcf9a17ba7ed



* * *